اجرای بسته مدیریتی در 2 میلیون هکتار از جنگلهای هیرکانی/ رویکرد اصلی مشارکت با جوامع محلی است
کل دو میلیون هکتار جنگلهای هیرکانی زیر پوشش برنامههای حفاظتی، حمایتی، مدیریت جنگلداری نوین و اجرای مدلهای جنگلبانی اجتماعی با مشارکت جوامع محلی در طول برنامه هفتم قرار میگیرد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این مطلب درباره برنامههای مدیریت جنگلهای هیرکانی در برنامه هفتم پیشرفت به خبرنگار ما گفت: برای مدیریت جنگلهای هیرکانی، علاوه بر تداوم طرحهای مدیریت پایدار، بسته مدیریتی جنگلداری نوین را داریم که اجرای آن از سال 1404 آغاز میشود و در طول برنامه هفتم پیشرفت گسترش پیدا میکند.
رسول اشرفیپور افزود: در قالب این بسته مدیریتی، ابتدا استقرار ساختار فنی و حفاظتی را به تفکیک حوزههای آبخیز خواهیم داشت.
وی ادامه داد: طرح مدیریت صیانتی نیز با هدف احیای تعاونیهای جنگلنشین و با مدیریت مناطق بحرانی به لحاظ مسایل حفاظتی در این جنگلها به اجرا در میآید.
اشرفیپور اجرای مدلهایی از جنگلبانی اجتماعی در برخی نقاط جنگلهای شمال کشور را از دیگر برنامههای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان و اظهار کرد: این برنامه با مشارکت جوامع محلی از امسال آغاز میشود.
وی با اشاره به اجرای برنامه مدیریت اصلاحی و بهداشتی در تعدادی از جنگلکاریهای منطقه هیرکانی نیز تصریح کرد: مدیریت این جنگلها با رویکرد اصلاحی و بهداشتی در تعدادی از جنگلکاریهای وسیع به ویژه در شرق استان گلستان که در معرض حریق و یا مورد هجوم آفات و بیماریها قرار گرفتهاند در سال 1404 مد نظر ما است.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درهمین حال گفت: برنامههای حفاظتی و حمایتی برای رصد و پایش سلامت تودههای جنگلی شمال کشور را در سال جاری و در طول برنامه هفتم پیشرفت در دست اقدام خواهیم داشت.
وی درباره اهمیت حفاظت و صیانت از جنگلهای هیرکانی اذعان داشت: 307 هزار هکتار از سطح این جنگلها در قالب 12 سایت در سازمان یونسکو ثبت میراث طبیعی شده است که نشان دهنده ارزش زیستی این جنگلها میباشد.
اشرفیپور ادامه داد: دانشمندان علوم زمینی حدس میزنند زمان پیدایش جنگلهای هیرکانی به بیش از 40 میلیون سال برمیگردد.
وی توضیح داد: منطقه رویشی جنگلهای شمال کشور نزدیک به 80 گونه درختی و بیش از 40 گونه درختچهای را در خود جای داده است و ما شاهد خرد اکوسیستم یا خرد زیست بومها در آن هستیم.